Snabbt o lätt barnmorskebesök

Allmänt, Graviditet, Livet i Skåne / pregnant week24 baby bebis Lund MVC curakliniken föräldrar / Permalink / 0
Hejsan! 

Idag har vi varit på det första besöket hos barnmorskan, sedan informationsmötet och inskrivning. Vår barnmorska heter Rebecca och var mycket trevlig.

Besöket gick oväntat snabbt och lätt. Hon ställde lite frågor om hur det kändes och om vi hade några frågor själva. Vi hade inget speciellt då det mesta för tillfället känns ganska klart och resten så långt bort. Haha. Men plötsligt blir det väl april och krabaten bestämmer sig för att kika ut till världen och oss <3.

Rebecca mätte magen, från livmoderns övre kant, som var strax under naveln, ner till blygdbenet. Det mätte 23 Cm, vilket är precis perfekt mått i vecka 24. Det kändes superbra! Skönt att mini växer som h*n ska! 

Vi lyssnade även på hjärtat och det är en pigg liten krabat som utvecklas där inne! Så häftigt att det går att höra och se så mycket nu för tiden :)

Känslan och tanken på att jag ska bli mamma slår mig oftare och oftare. Det är en underlig känsla samtidigt som det känns underbart, spännande och fantastiskt. Tänk att vi skapat ett nytt litet liv och denna snart kommer ut till oss. Galet. Jag undrar hur h*n kommer se ut, vem är h*n lik osv. 
Och om det är en pojke eller flicka....

Vi har haft chansen att ta reda på könet, men valt att inte göra det. Jag har alltid sagt att jag vill ha det som en överraskning och Johan ville göra vad jag ville! Tur det! Haha. 
Det var svårt att hålla sig från att ta reda på könet då vi kunde, men efteråt känns det som vi fortfarande gjort helt rätt. Det spelar absolut ingen roll vilket kön bebisen har, vi blir lika glada för vad som! Men det är spännande!

90% gissar på att det är en pojke, så vi får väl se.
Innan chansade jag på flicka mennu har jag ingen direkt gissning eller känsla på vad det kan vara. 

Hur gjorde ni? Tog ni reda på könet eller lät det förbli en överraskning?

V. 24

Allmänt, Familj & Vänner, Graviditet, Livet i Skåne / gravid v.24 baby preggo / Permalink / 0


Igår gick vi in i vecka 24, men har inte hunnit ta någon bild än. Så här kommer en bild från v. 23 :)

Det har börjat hända mycket de två senaste veckorna. Innan har man knappt kunde antyda något men nu börjar magen växa. Krabaten sparkar massor varje dag! Särskilt innan jag ska sova såklart ;)

Det är häftigt att det går att känna bebisen så mycket. Kroppen, sparkarna och omplacering haha. 


Barnvagnsfavoriten är vår!

Allmänt, Graviditet, Livet i Skåne / Buffalo, Lund, barn, barnvagn, bebis, bugaboo / Permalink / 0

Goddag! 
Det här med barnvagn är ju som ett hav med småfisk. Det finns hur många olika märken som helst och sedan hur många modeller av märket som helst också!

Jag och sambon började kolla vagn ganska tidigt. Jag tycker det är roligt och Johan var inte lika insatt i det här med vagnar som mig ;). 

Några av kraven vi satt är att vagnen ska ha vridbara hjul där fram, fyra hjul, inte små då vi kommer köra den i skogen på slingan och även ner till stranden. Vagnen ska vara smidig att fälla ihop och inte för tung samt ska den gå in även i små bilar, så som min (Kia Rio). 

Efter mycket kikande, klämmande, körande osv var vi ganska snabbt överens om att vi tycker om Bugaboo. Den har alla finesser vi letar efter plus att vi båda tycker den är snygg. 

Så häromdagen var det dags! Vi har nu köpt barnvagnen till kommande Mini i magen. Det känns fortfarande helt oförståeligt. Jag är gravid. Vi ska ha barn. Vi har köpt barnvagn. Vi har köpt hus. 

Oförståeligt, men underbart. Pratade med en gammal vän igår om hur tiden sprungit iväg och var vi är idag. Och jag kunde inte mer än att le och säga att jag är Så nöjd med var jag är idag. Jag har hittat världens finaste att dela allt med, jag trivs med vardagen, jobbet, plugget går bra fast det är stressigt, huset vi ska flytta in i är allt vi letat efter och i april ska vi utöka lilla familjen med en liten efterlängtad krabat. Underbart. Obeskrivligt. Fantastiskt. 

Kom av mig lite på ämnet där känner jag, haha!

Vagnen vi köpt är sjukt fin och av modellen Bugaboo Buffalo. 
Vi valde den i helsvart chassi, istället för deras original i aluminiumfärg för vi tycker det svarta matchade suffletten bättre, vilken vi valt i färgen Off White. Tyget på vagnen är supersmidigt eftersom det är lätt att ta av och går att tvätta i tvättmaskin. Sen kostar ett nytt sufflettyg endast 800:- i butik. Så när krabaten tittat ut och vi vet vad det är för kön, kanske vi köper ett sufflettyg till, i mer färgglad färg. Alternativet finns i alla fall! 
På länken nedan finns alla info kring vagnen: 
https://www.bugaboo.com/SE/sv_SE/strollers/bugaboo-buffalo

Till top